ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО І РАДА ЄВРОПИ: ВІДЕОРОЛИК ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

    Проект Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» спільно з Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву створили соціальний міні-фільм про роботу Фонду і РЄ щодо забезпечення житлових прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

    Мета цієї роботи – надати громадянам, які належать до категорії внутрішніх переселенців, інформацію про можливості й умови їхньої участі у програмі забезпечення доступним житлом.

    Нагадаємо, Держмолодьжитло реалізує державну соціальну програму забезпечення громадян доступним житлом шляхом надання державної підтримки відповідно до Порядку забезпечення громадян доступним житлом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.09 №140 (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 20.09.2017 №708).

    Для осіб, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», діють особливі умови участі в зазначеній програмі, а саме 50 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла для них компенсує держава.

    Фінансування програми з державного бюджету України на 2018 рік – 100 млн грн.

    Враховуючи необхідність сприяння вирішенню житлового питання ВПО, Офіс Ради Європи в Україні надав Держмолодьжитлу права на використання створеного фільму як соціальної реклами для публічної трансляції.

Соціальна реклама за посиланням https://www.youtube.com/user/DFSMGB