Публічний звіт органів місцевого самоврядування за 2017 рік

                                 

    Вчора, 6 березня 2018 року, у Миколаївській міській раді відбулося Публічне представлення інформації про виконання міського бюджету м. Миколаєва у 2017 році.

    Як співдоповідач виконкому Миколаївської міської ради із загальним звітом діяльності Миколаївського регіонального управління та проблемними питаннями виступив в.о. директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Федорончук Василь Михайлович.

    У своєму виступі керівник нагадав про прийняття та затвердження у 2017 році двох місцевих програм:

- Програму забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Миколаєва житлом на період з 2018 по 2022 роки,

- Міську Цільову соціально-економічну програму будівництва (придбання) доступного житла у місті Миколаєві на 2018-2022 роки.

    Звернув увагу на велику кількість громадян, які бажають скористатись діючими програмами та таким чином поліпшити свої житлові умови. Серед кандидатів на отримання пільгового кредитування та на отримання державної підтримки багато різних категорій громадян, а саме: молоді сім’ї та молоді одинокі громадяни, учасники АТО, внутрішньо переміщені особи, багатодітні сім’ї, працівники бюджетної сфери, сфери освіти та охорони здоров’я, державні службовці та ін.

    У 2017 році укладено 31 кредитний договір з молодими сім’ями та одинокими молодими громадянами на суму – 25 276 093,0 грн. для будівництва квартир у 3-х секційному багатоповерховому житловому будинку за адресою: м. Миколаїв, мкрн. Північний, корпус 27-а, I – черга.

    Також у своєму виступі Василь Федорончук приділив особливу увагу потребі фінансування програми доступного житла, на яке у бюджеті м. Миколаєва на 2018 рік не було виділено коштів.

    В.о. директора повідомив про те, що у кінці 2017 року поновила свою дію програма «Доступне житло» та Миколаївським регіональним управлінням Держмолодьжитла надано 2 державні підтримки за рахунок державного бюджету на будівництво житла за адресою м. Миколаїв, вул. Громадянська, 34, корпус 02. Даний об’єкт був включений до переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти, передбачені у державному бюджеті за програмою «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» міжвідомчою комісією Мінрегіону.

    Тож маємо надію, що завдяки плідній співпраці з органами місцевого самоврядування зможемо виконувати завдання та заходи по діючим Програмам у повному обсязі.

    Публічний звіт можна переглянути за наступним посиланням: https://news.pn/ru/public/195960. Виступ в.о. директора з 6:36:00