Відбулося чергове засідання Координаційної ради

Сьогодні, 22 вересня 2021 року, відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в місті Миколаєві під головуванням заступника міського голови – голови Координаційної ради Юрія Андрієнка, за участю директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василя Федорончука, членів Координаційної ради – депутатів Миколаївської міської ради, керівників адміністрацій районів м. Миколаєва та структурних підрозділів Миколаївської міської ради.

Розпочав засідання Юрій Андрієнко, який доповів, що міська влада щороку вишукує можливість фінансування місцевої Програми забезпечення молоді житлом.

Далі директор Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук відзвітував про реалізацію державних та регіональних житлових програм у 2021 році.

   

Зокрема, у 2021 році вже фактично виділено 19 522 436 тис. грн. з міського бюджету, що дало можливість надати 11 сім’ям пільгові молодіжні кредити. Придбано 870,44 кв.м. житла. Ще 1 рішення на даний час знаходиться на погодженні з метою подальшого укладення кредитного договору з молодою сім’єю.

Всі кошти отримані від кредиту спрямовуються на будівництво 72-квартирного житлового будинку «Нове будівництво. Забудова мікрорайону «Північний», Центрального району м. Миколаєва. Багатоповерховий житловий будинок, корпус 27б-II черга», який включено до переліку об’єктів міської програми забезпечення молоді житлом.

На завершення члени Координаційної ради затвердили Перелік кандидатів Миколаївського РУ Держмолодьжитла на отримання пільгового довготермінового кредиту за рахунок коштів місцевого бюджету по місту Миколаєву на ІII - ІV квартали 2021 року.