Миколаївське РУ сприяє реалізації програми енергозбереження у житловому фонді

Питання енергозбереження стає дедалі актуальнішим. Це не лише економічна вигода для споживачів, а й збереження довкілля.

З метою стимулювання ефективності населення до впровадження енергозберігаючих заходів у житловому фонді за рахунок часткового відшкодування залучених в уповноважених кредитно-фінансових установах кредитах, що надаються об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (далі-ОСББ), житлово-будівельним кооперативам на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів Миколаївською обласною радою було прийняте рішення від 11.03.2016 № 3 «Про затвердження обласної Програми часткового відшкодування кредитів на реалізацію енергозберігаючих заходів у житловому фонді на 2016-2020 роки» (далі – Програма). Співвиконавцем даної Програми спільно з управлінням житлово-комунального господарства Миколаївської обласної державної адміністрації є Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла.

У 2020 році Миколаївським регіональним управлінням Держмолодьжитла було перераховано 1,3 млн грн бюджетних коштів на часткове відшкодування суми кредитів, отриманих ОСББ для впровадження заходів з енергозбереження у житлових будинках. Загалом у поточному році 27 ОСББ м. Миколаєва та Миколаївської області скористалися можливістю провести енергозберігаючі заходи будинків. Кошти направлено на придбання обладнання і матеріалів для модернізації систем освітлення та електромережі, на капітальний ремонт електромереж, облаштування індивідуальних теплових пунктів, термомодернізації систем опалення та систем гарячого водопостачання та ін.