НАРАДА З ДИРЕКТОРАМИ РЕГІОНАЛЬНИХ УПРАВЛІНЬ

5-6 березня, у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву відбувається дводенна робоча нарада за участю членів правління, директорів регіональних управлінь/Іпотечного центру та керівників структурних підрозділів центрального апарату Держмолодьжитла.

  

5 березня відкрив нараду голова правління Фонду Сергій Комнатний. Він зробив загальний огляд основних показників роботи регіональних управлінь за 2019 рік і окреслив завдання на 2020-ий. «Минулий рік ми завершили на оптимістичній ноті – насамперед, завдяки позитивним зрушенням у фінансуванні житлових програм із Державного бюджету України, - зазначив Сергій Комнатний. – Сподіваємося, що й цьогоріч як державна, так і місцева влада не менш уважно ставитимуться до житлової потреби громадян, що дасть нам змогу далі покращувати досягнуті результати і зробити щасливими власниками своїх домівок значно більше українських сімей».

2019 року зросли всі основні показники діяльності Держмолодьжитла. 1,63 млрд грн на початок 2020 року сягнув кредитний портфель Фонду (на цей період роком раніше – 1,28 млрд грн). Минулий рік красномовно продемонстрував: за умови повноцінного фінансування житлових програм установа є ефективним інструментом державної житлової політики. 2019 року через програми Фонду у будівельну галузь залучено 1,5 млрд грн інвестицій – на 148% більше, ніж 2018-го. З них 252,2 млн грн склало фінансування з місцевих бюджетів, яке стабільно зростає протягом останніх кількох років.

Найбільш точним цифровим виразом якості діяльності Фонду, звісно, є кількість родин, що придбали житло за програмами, які адмініструє установа. Протягом 2019 року укладено 1647 договорів з громадянами на придбання ними власного житла (2018 року – 751). В тому числі – 989 угод за програмою «Доступне житло», 460 пільгових кредитів молоді, педагогам, медикам та іншим категоріям, 198 пільгових кредитів учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам.

Власне житло за підтримки Фонду придбали, починаючи з 2017 року, 880 сімей учасників АТО/ООС (зокрема, 2019 року – 435) і 1055 родин внутрішньо переміщених осіб (2019 року – 782).

На 2020 рік Держмолодьжитлом визначено низку стратегічних завдань:

- збереження динаміки зростання кількості сімей, забезпечених житлом через програми Фонду;

- розробка нових і модернізація чинних механізмів забезпечення житлом різних категорій громадян;

- розвиток місцевих житлових програм;

- поглиблення співпраці з міжнародними партнерами з метою пошуку сталих рішень у вирішенні житлового питання;

- вирішення питання добудови проблемних об’єктів;

- подальша діджиталізація Держмолодьжитла та спрощення процедур для громадян. Так, спільно з іноземними партнерами триває робота зі створення електронного кабінету клієнта, через яких з моменту подачі заявки до останнього платежу по кредиту людина зможе спілкуватися з Фондом онлайн;

- участь у розробці концепції комплексної програми забезпечення громадян житлом в рамках робочої групи, створеної при Уряді на виконання Указу Президента України Володимира Зеленського від 8 листопада 2019 р. «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави».

  

На нараді оприлюднено результати рейтингового комплексного оцінювання результатів роботи РУ за підсумками 2019 року.

Першим за показниками діяльності 2019 року, як і минулого року, стало Харківське регіональне управління Держмолодьжитла (директор Олександр Вензель).

Детальніше за посиланнями:

https://www.molod-kredit.gov.ua/pres-tsentr/novyny/u-derzhmolodzhytli-vidznachyly-krashchi-rehionalni-upravlinnia-za-reitynhom-2019

https://www.molod-kredit.gov.ua/pres-tsentr/novyny/narada-z-dyrektoramy-rehionalnykh-upravlin-krok-za-krokom-do-stratehichnoi-mety