Онлайн-нарада з регіональними управліннями

21 грудня в режимі онлайн-відеоконференції відбулася робоча нарада членів правління, директорів регіональних управлінь/Іпотечного центру Держмолодьжитла і керівників структурних підрозділів центрального апарату Фонду.

 

Голова правління установи Сергій Комнатний у вступному слові нагадав, що 2020 року виконання завдань, які стоять перед Держмолодьжитлом, відбувалося у складних умовах виклику для всього світу – пандемії COVID-19. Та це не зупинило роботу з громадянами: житлові програми працюють. Водночас суттєво підвищити показники забезпечення учасників програм житлом немає змоги через іншу проблему, яка стала хронічною для останніх років: недофінансування державних житлових програм із державного бюджету України.

Незважаючи на складні обставини, слід використовувати всі можливості для забезпечення клієнтів Фонду житлом, зокрема ті, які відкриває співпраця з місцевими органами влади та іноземними партнерами. У цьому контексті Сергій Комнатний зупинився на перспективності позабюджетного фінансування житлових програм. Завдяки зусиллям, докладеним урядом та Держмолодьжитлом, наступного року за підтримки європейського партнера повинен бути реалізований один із таких проєктів.

Детальний аналіз кількісних результатів роботи Фонду у 2020 році – попереду, а сьогодні, в останні тижні року, всім регіональним управлінням слід активізувати зусилля й укласти максимально можливу в нинішніх умовах кількість угод з клієнтами на придбання житла, зазначив Сергій Комнатний.

Начальники управлінь Фонду проаналізували фінансово-економічний стан установи та регіональних управлінь, окремо зупинившись на проблемних питаннях, які необхідно вирішити. На основі результатів проведеного Фондом опитування думки українців було приділено увагу оптимізації взаємодії регіональних управлінь Держмолодьжитла з громадянами, подальшому підвищенню прозорості установи та доступності для людей.