Проєкт Стратегії розвитку Миколаївської області на період 2021-2027 роки направлять для розгляду Керівному комітету

   

У Миколаєві під керівництвом голови робочої групи - заступника голови облдержадміністрації Тетяни Стахевич, за участі заступника голови ОДА Олександра Коваленка та радника голови ОДА Сергія Бичкова відбулося чергове засідання Робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2027 року. У засіданні взяв участь представник Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла.

В проєкті Стратегії розвитку Миколаївської області на період з 2021 по 2027 роки визначено 4 основні стратегічні цілі:

- Стійке економічне зростання багатогалузевої економіки;

- Висока якість життя людини;

- Збереження та розвиток територій;

- Конкурентоспроможна економіка на основі інноваційного та високотехнологічного розвитку.

Також до складу стратегічних цілей входять 14 операційних цілей, які містять 27 завдань та мають 99 потенційно можливих сфер реалізації проєктів Стратегії.

Представники департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОДА зазначили, що до процесу розробки Стратегії було залучено експертів Групи радників з впровадження державної регіональної політики Програми «ULEAD з Європою», регіонального координатора ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку в Миколаївській області.

Робочою групою з розроблення проєкту Стратегії розвитку Миколаївської області на 2021-2027 роки та Плану заходів з її реалізації у 2021- 2023 роках більшістю голосів прийнято рішення про направлення проєкту Стратегії на схвалення керівним комітетом з послідуючим винесенням цього документу на затвердження сесії обласної ради.

http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=74460

https://www.facebook.com/mykoda/posts/2171157706319861?__tn__=K-R