Реалізація Комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом у районах області

     За результатами проведеного 18.04.2018 р. засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у Миколаївській області було надане доручення за підписом заступника голови Миколаївської ОДА щодо розробки та прийняття місцевих житлових програм з виділенням відповідного фінансування та популяризації житлових програм серед населення міст та районів Миколаївської області. Продовжується співпраця з містами, районами та ОТГ області. Регіональне управління проінформоване про прийняття наступних програм:

     - Комплексна соціально-економічна програма забезпечення громадян житлом у місті Первомайську на 2018-2022 роки, затверджена рішенням міської ради від 29.03.2018 № 1;

     - Комплексна соціально-економічна програма забезпечення громадян житлом у Арбузинському районі на 2018-2022 роки, затверджена рішенням районної ради від 20.04.2018 № 7;

     - Комплексна соціально-економічна програма забезпечення громадян житлом у Казанківському районі на 2018-2022 роки, затверджена рішенням районної ради від 18.04.2018 № 246/21.

      23 квітня у м. Первомайську під головуванням заступника міського голови по комунальній власності, земельних відносинах та архітектурних питаннях С.Свідерко відбулось засідання громадської комісії з житлових питань. Під час засідання комісією вивчалися кандидатури молодих жителів міста, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Первомайської міської ради та мають бажання отримати пільговий довготерміновий кредит на будівництво (придбання) житла за рахунок коштів обласного бюджету.

     27 квітня в Кривому Озері відбулося засідання Молодіжної колегії при голові райдержадміністрації за участю представників молоді району. Про можливість та умови для отримання молодими людьми довгострокового пільгового кредиту на придбання та будівництво житла розповіла начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та туризму райдержадміністрації Оксана Тарасюк. Оксана Миколаївна детально розповіла за яких умов Миколаївське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» надає кредити, хто має право на кредит, кому під час відбору кандидатів у позичальники надається перевага. Заступник голови райдержадміністрації Дмитро Попов звернув увагу на те, що ця послуга дійсно дієва і відкриває неабиякі перспективи для молоді.