Реалізація програми молодіжного кредитування

Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла є виконавцем Програми забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Миколаєва житлом на період з 2018 по 2022 роки (далі-Програма), за умовами якої молоді громадяни віком до 35 років включно, що перебувають на квартирному обліку та є платоспроможними, мають право на отримання пільгового кредиту терміном до 30 років під 3% річних, а за наявності дитини – безвідсоткового кредиту.

На виконання Програми у березні поточного року було проведено засідання Координаційної ради з питань житлового будівництва у м. Миколаєві. На засіданні були затверджені переліки кандидатів на отримання пільгових кредитів у I півріччі 2020 року та було вирішено направити листи кандидатам з пропозицією підтвердити своє право та бажання взяти участь в Програмі та отримати кредит на будівництво житла у м. Миколаєві в поточному році.

Всім кандидатам у позичальники, що зареєстровані у Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла, були надіслані листи з пропозицією підтвердити своє право та бажання взяти участь у програмі молодіжного кредитування в 2020 році шляхом надсилання відповідної заяви на електронну адресу mk.14@molod-kredit.gov.ua.

Просимо всіх кандидатів на отримання молодіжних пільгових кредитів, що з якихось причин не отримали листа, звернутися до регіонального управління за телефоном (0512) 56-38-45 для отримання роз’яснень та консультації.

Додатково зазначаємо, що на 2020 рік з бюджету м. Миколаєва передбачено виділення коштів у розмірі 23 950 000,0 грн на надання пільгових довготермінових кредитів для молоді.

Наприкінці минулого року розпочалося будівництво 72-квартирного 9-поверхового житлового будинку, що включений до Переліку об’єктів по реалізації Програми. Ступінь будівельної готовності станом на 01.04.2020 року складає 3%.