Реалізація обласної програми часткового відшкодування кредитів

Сьогодні, 5 грудня, в рамках реалізації Обласної програми часткового відшкодування кредитів на реалізацію енергозберігаючих заходів у житловому фонді на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 11.03.2016 № 3 (зі змінами) в Миколаївській ОДА відбулася нарада з головами ОСББ Миколаєва, які беруть участь в програмі «теплі кредити». Зустріч відбулася під головуванням заступника міського голови з питань енергоефективності Олександра Омельчука, начальника управління житлово-комунального господарства Миколаївської ОДА Євгенія Гладкова і керівника Миколаївського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжного житлового будівництва» Василя Федорончука. Були присутні також представники банків, які надають кредити на проведення робіт по утепленню будинків.

У зв’язку з закінченням фінансового року, головним питанням зустрічі було оперативне використання коштів у сумі 2,133 млн грн., які передані з міського бюджету до обласного для компенсації кредитів ОСББ на проведення термосанації будинків. Компенсація відбувається з трьох бюджетів: державного, міського та обласного.

Відповідно до Обласної програми часткового відшкодування кредитів на реалізацію енергозберігаючих заходів у житловому фонді на 2016-2020 роки виплати компенсації здійснюються через Миколаївське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжного житлового будівництва». У 2018 році на часткове відшкодування витрат на енергозберігаючі заходи ОСББ вже спрямовано 300 000,0 грн. з бюджету Миколаївської області.

Отже, після підтримання депутатами обласної ради рішення про прийняття коштів міського бюджету у сумі 2,133 млн грн, буде проводитися термінова робота щодо часткового відшкодування кредитів на реалізацію енергозберігаючих заходів об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків відповідно до наданих банками реєстрів.