Реалізація житлових програм у Миколаєві

Сьогодні, 06 лютого, під головуванням заступника міського голови - голови Координаційної ради Ю.Г. Андрієнка, за участю керівника Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла В.М. Федорончука, керівників структурних підрозділів Миколаївської міської ради відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у м. Миколаєві.

Відкрив засідання заступник міського голови – голова Координаційної ради Ю.Г. Андрієнко, який зазначив, що будівництво житла в м. Миколаєві у 2018 році проводилося, як за рахунок коштів передбачених в міському бюджеті для реалізації державних житлових програм, так із залученням коштів населення.

 

Продовжується будівництво житлового будинку в мкрн. Північний м. Миколаєва на 126 квартир, корпус 27-а, І черга, в якому надано 81 пільговий кредит молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам, у т.ч. у 2018 році 31 кредит на загальну суму 24,3 млн. грн.

Для забезпечення реалізації житлових програм у м. Миколаєві та Миколаївській області, сприяння у фінансуванні з державного бюджету, Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла співпрацює з народними депутатами України, Миколаївською міською радою, міськвиконкомом, облрадою та облдержадміністрацією.

З доповіддю виступив в.о. директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла В.М. Федорончук, який відзвітувався про виконану роботу у 2018 році та про плани на 2019 рік. Зокрема, на засіданні було зазначено про передбачення у бюджеті м. Миколаєва на 2019 р. коштів на пільгове довготермінове кредитування молоді у розмірі 23,4 млн грн. Вже у лютому очікується фінансування у розмірі 1,6 млн грн.

Для надання державної підтримки у 2019 році з державного бюджету передбачено кошти у сумі 2, 685 млн грн., які будуть направлені на надання державної підтримки у житлових об’єктах, що будуються у м. Миколаєві.

Членами засідання були розглянуті та погоджені переліки громадян (кандидатів), які зареєстровані в Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла на отримання пільгового довготермінового кредиту у 2019 році.

Більше за посиланням: https://mkrada.gov.ua/news/9809.html