Реалізацію місцевих житлових програм продовжено на 2023 рік

22 листопада 2022 року, відбулося чергове засідання п’ятнадцятої сесії Миколаївської міської ради. Одним із питань порядку денного було продовження терміну дії Програми забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян на 2023 рік.

За умовами Програми молоді сім'ї та молоді одинокі громадяни мають право на отримання пільгових кредитів на будівництво житла у м. Миколаєві. Умови Програми доступні і зрозумілі для миколаївської молоді. Надання таких кредитів сприяє закріпленню на місцях молодих спеціалістів.

Протягом 2 років за рахунок коштів міського бюджету було надано 44 кредити на загальну суму 49 232 623,00 грн. За зазначені кошти у м.Миколаєві будується 72-квартирний багатоповерховий житловий будинок у мкрн. Північний. На 2022 рік було заплановано забезпечити житлом ще 20 молодих сімей, що зареєстровані у Миколаївському регіональному управлінні та потребують поліпшення житлових умов. Але, на жаль, у зв'язку із військовою агресією російської федерації та активними бойовими діями в Миколаївській області, кошти використати не вдалося.

Тому, Миколаївським регіональним управлінням спільно із Департаментом архітектури та містобудування Миколаївської міської ради та органами місцевого самоврядування проведено відповідну роботу щодо продовження дії Програми. З метою добудови будинку і введення його в експлуатацію та забезпечення житлом молодих сімей, серед яких сім'ї військовослужбовців, багатодітні родини, молоді вченні, працівники бюджетної сфери, закладів освіти та охорони здоров'я.

Депутатами було підтримано рішення щодо продовження терміну дії Програми на 2023 рік.

Також у поточному році закінчується термін дії Комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом у Миколаївській області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Миколаївської обласної ради від 25.09.2020 №2.

Спільно із Департаментом містобудування, архітектури капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА Миколаївським регіональним управлінням було проведено роботу щодо продовження терміну дії Програми на 2023 рік із метою поліпшення житлових умов молодих сімей різних категорій Миколаївської області.

Розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 24.10.2022 року продовжено строк дії обласної програми на період до 2023 року, що дасть можливість і надалі забезпечувати молодих сімей Миколаївської області, що потребують поліпшення житлових умов, житлом.