ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ «ДОСТУПНЕ ЖИТЛО»

    Держмолодьжитло спільно з Міністерством регіонального розвитку працює над підвищенням рівня прозорості та усуненням потенційних ризиків корупції з програми «Доступне житло».

    Про це голова правління Фонду Сергій Комнатний повідомив у інтерв’ю офіційному сайту телеканалу ICTV.

    Сергій Комнатний висловив сподівання, що активна стадія реалізації програми надання державної підтримки для придбання доступного житла у 2018 році почнеться у другому кварталі цього року – після надходження на рахунки Держмолодьжитла коштів, передбачених у державному бюджеті на цю програму у розмірі 100 млн грн.

    Тим часом програма викликає значне зацікавлення українців. За три останні місяці регіональні управління Фонду прийняли понад 3,7 тис пакетів документів від громадян, які виявили бажання взяти участь у програмі та мають для цього передбачені законом підстави. У Держмолодьжитлі опрацьовують можливість осучаснення процедури подачі документів – зокрема, вивчають можливість їх подання через електронні канали.

    Станом на 26.02.2018 у Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла зареєстрований 81 кандидат по Програмі «Доступне житло».

    У 2017 році 2 сім’ї отримали державну підтримку на будівництво житла за адресою м. Миколаїв, вул. Громадянська, 34, корпус 02. За інформацією забудовника ТОВ «Громадянський посад» будівельна готовність об’єкту 80%. Плановий термін введення будинку в експлуатацію 2 квартал 2018 року.