Стартує розробка Стратегії розвитку Миколаївської області на 2021-2027 роки

Розпорядженням Миколаївської ОДА утворено керівний комітет та робочу групу з розроблення Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2027 року та Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2027 року. До складу робочої групи включено керівника Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Федорончука В.М.

   

Під головуванням заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександра Кушніра відбулося перше спільне засідання Керівного комітету та Робочої групи.

Олександр Кушнір відзначив, що Стратегією розвитку області до 2020 року було визначено 3 основні цілі – збереження та розвиток територій, висока якість життя людей, стійке економічне зростання на основі інноваційного розвитку багатогалузевої економіки. Зараз реалізується ІІ етап Плану заходів на 2018 – 2020 роки.

Миколаївським регіональним управлінням Держмолодьжитла реалізовуються завдання Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Миколаївської області до 2020 року з виконання програм будівництва (придбання) доступного житла та забезпечення молоді житлом.

Заступник голови Миколаївської ОДА повідомив, що на сьогодні визначено аспекти у роботі над Стратегією на 2021-2027 роки, зокрема:

- аналіз розвитку усіх сфер за останні 5 років;

- висновки, визначення проблем, тенденцій розвитку;

- розробка стратегічних цілей та завдань з урахуванням СМАРТ-спеціалізації;

- підготовка продуманих проектів та джерел їхнього фінансування.

Миколаївське регіональне управління долучається до продуктивної роботи з розробки Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2027 року та Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2027 року.