ВАЖЛИВИЙ КРОК ДО ПОЧАТКУ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ «ЖИТЛОВІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ВПО»

28 квітня 2021 року, Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам за рахунок коштів гранту у розмірі 25,5 млн євро, наданих Урядом Німеччини через Кредитну Установу для Відбудови (KfW).

Виконано одну з вирішальних умов для старту програми, яку реалізують Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, німецький банк KfW і Держмолодьжитло.

За цією програмою кредити внутрішньо переміщеним особам надаватимуться на термін до 20 років під 3% річних із розрахунку 63 кв. м загальної площі на сім’ю, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку або одноквартирний житловий будинок за умови, що вони прийняті в експлуатацію не більш ніж 35 років тому чи реконструйовані не більш ніж 25 років тому.

Для участі у програмі буде сформовано окремий реєстр на базі чинних, які ведуть регіональні управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. При цьому громадяни, які вже включені до реєстрів для участі в інших програмах, не будуть виключені з них до моменту фактичного отримання кредиту.

Для забезпечення неупередженості і прозорості відбір учасників програми та весь хід реалізації проєкту відбуватиметься під контролем незалежного імплементаційного консультанта.

Про повні умови і дату початку роботи програми буде повідомлено днями через офіційні джерела комунікації учасників проєкту.