Відбулося чергове засідання Координаційної ради

  

Сьогодні, 13 жовтня, відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в місті Миколаєві під головуванням заступника міського голови – голови Координаційної ради Ю. Андрієнка, за участю директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла В. Федорончука, членів Координаційної ради – керівників адміністрацій районів м. Миколаєва та структурних підрозділів Миколаївської міської ради.

Розпочав засідання Ю. Андрієнко, який доповів, що фінансування місцевої Програми забезпечення молоді житлом відбувається за планом. Незважаючи на складну ситуацію, у зв’язку із запровадженням карантину в Україні, місцева влада вишукує можливість для вирішення житлових питань молоді, військовослужбовців, лікарів, вчителів та працівників бюджетної сфери.

Директор Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла В. Федорончук доповів про стан реалізації всіх державних та регіональних програм, виконавцем яких є регіональне управління. Зокрема, про фінансування міської програми у 2020 році. На 2020 рік було заплановано виділення 23 950 000,0 грн. За 9 місяців поточного року громадянам вищезазначених категорій надано 13 кредитів на загальну суму 15 775 547,0 грн.

Відповідно до Порядку надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів бюджету міста Миколаєва, затвердженого рішенням Миколаївської міської ради від 21.12.2017 року № 32/7 (із зміною), Координаційною радою були затверджені переліки кандидатів на отримання пільгових кредитів у 4 кварталі поточного року, що дає можливість продовжити роботу з надання пільгових кредитів.