Відбулося чергове засідання Координаційної ради

Сьогодні, 16 червня 2021 року, відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в місті Миколаєві під головуванням заступника міського голови – голови Координаційної ради Ю.Андрієнка, за участю директора В. Федорончука та заступника директора В. Гайдаржи Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла , членів Координаційної ради – депутатів Миколаївської міської ради, керівників адміністрацій районів м. Миколаєва та структурних підрозділів Миколаївської міської ради.

  

Розпочав засідання Юрій Андрієнко, який доповів, що міська влада щороку вишукує можливість фінансування місцевої Програми забезпечення молоді житлом.

Директор Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук відзвітував про реалізацію державних та регіональних житлових програм у 2021 році.

Зокрема, у 2021 році вже фактично виділено 7 050,0 тис. грн. з міського бюджету. Надано 2 пільгові молодіжні кредити на суму 2 049 034,0 грн. Ще 3 рішення на загальну суму 4 256 433,0 грн на даний час знаходяться на погодженні з метою подальшого укладення кредитних договорів з молодими сім’ями.

Кошти кредиту спрямовуються на будівництво 72-квартирного житлового будинку «Нове будівництво. Забудова мікрорайону «Північний», Центрального району м. Миколаєва. Багатоповерховий житловий будинок, корпус 27б-II черга», який включено до переліку об’єктів міської програми забезпечення молоді житлом.

На виконання Програми забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Миколаєва житлом на період з 2018 по 2022 роки, затвердженої рішенням міської ради від 21.12.2017 № 32/7 (із зміною) та Порядку, Координаційною радою були затверджені переліки кандидатів, що дасть можливість продовжити надання пільгових кредитів у поточному році.