Відбулося чергове засідання Координаційної ради в м. Миколаєві

Сьогодні, 01 квітня 2021 року, відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в місті Миколаєві під головуванням заступника міського голови – голови Координаційної ради Ю.Андрієнка, за участю директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла В. Федорончука, членів Координаційної ради – депутатів Миколаївської міської ради, керівників адміністрацій районів м. Миколаєва та структурних підрозділів Миколаївської міської ради.

  

Розпочав засідання Юрій Андрієнко, який доповів, що незважаючи на непрості часи та впровадження карантинних заходів, міська влада вишукує можливість фінансування місцевої Програми забезпечення молоді житлом.

Директор Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук відзвітував про реалізацію державних та регіональних житлових програм у 2020 році та розповів про плани на 2021 рік. Так, у 2020 році загалом 41 сім’я придбала власне житло за участі у державних та місцевих житлових програмах через Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла, 109 сімей отримали часткову компенсацію кредитів комерційних банків та здешевлення вартості іпотечних кредитів, 27 ОСББ отримали часткове відшкодування витрат з обласного бюджету на енергозберігаючі заходи. Всього використано майже 35 млн грн., у т.ч. державний бюджет 2,15 млн.грн., міський м.Миколаєва – 23,95 млн.грн., обласний бюджет – 8,7 млн.грн.

  

На 2021 рік передбачено виділення коштів з міського бюджету - 19,2 млн.грн., з обласного бюджету - 5,015 млн.грн. для надання пільгових кредитів та на часткове відшкодування витрат на енергозберігаючі заходи для ОСББ -1,3 млн. грн., з державного бюджету для надання пільгових кредитів за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла– 1,069 млн.грн., для надання часткової компенсації відсоткових ставок кредитів комерційних банків - 0,3 млн.грн., для здешевлення вартості іпотечних кредитів – 1,195 млн.грн.

На виконання Програми забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Миколаєва житлом на період з 2018 по 2022 роки, затвердженої рішенням міської ради від 21.12.2017 № 32/7 (із зміною) та Порядку, Координаційною радою були затверджені переліки кандидатів, що дасть можливість розпочати надання пільгових кредитів у поточному році.

Шановні кандидати, які зареєстровані у Миколаївському РУ на отримання пільгового кредиту!

Просимо Вас повідомити про відповідність вимогам програми та про наміри взяти участь у програмі пільгового кредитування у поточному році заявою у довільній формі на електронну адресу mk.14@molod-kredit.gov.ua.

Нагадуємо, що у зв’язку з карантинними обмеженнями регіональне управління працює з громадянами дистанційно. Просимо вибачення за тимчасові незручності. Додаткову інформацію можна отримати за тел. 0512 56 38 45 та 56 39 41.