Відбулося позачергове засідання Координаційної ради

25 серпня 2023 року відбулося позачергове засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в місті Миколаєві під головуванням заступника міського голови – голови Координаційної ради Юрія Андрієнка, за участю начальника Відділення Держмолодьжитла «Миколаївське регіональне управління» Василя Федорончука, членів Координаційної ради – депутатів Миколаївської міської ради, керівників адміністрацій районів м. Миколаєва та структурних підрозділів Миколаївської міської ради.

Відкрив засідання заступник міського голови Юрій Андрієнко, який зазначив, що засідання Координаційної ради проводиться у відповідності до рішення виконкому міської ради від 26.07.2002 № 677 «Про створення Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у м. Миколаєві» (зі змінами). Присутні 11 членів Координаційної ради.

Начальник відділення Держмолодьжитла «Миколаївське регіональне управління» - Василь Федорончук доповів про звернення Генпідрядника ТОВ МЖК «Миколаївмолодьбуд», лист-клопотання від 17.08.23 № 26, щодо необхідності винесення на розгляд Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в м. Миколаєві питання про перенесення терміну введення в експлуатацію 9-поверхового 72-квартирного житлового будинку в мкрн. Північному в м. Миколаєві, корпус 27-б, ІI черга.

Директор ТОВ МЖК «Миколаївмолодьбуд» Олександр Фурдаленко доповів, що будівельна готовність будинку 57%, будівництво об’єкту призупинено у зв’язку із військовою агресією рф на територію України та введення воєнного стану в державі. Також звернув увагу присутніх, що Торгово-промислова палата України листом від 28.02.22 № 2024/02.0-7.1 засвідчила форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили): військову агресію рф, що стало підставою для введення воєнного стану в державі.

Попередньо термін введення будинку в експлуатацію визначено на 3 квартал 2022 року. З метою подальшого відновлення будівництва, звернувся до Координаційної ради погодити перенесення терміну будівництва об’єкта на 4 квартал 2024 року, що дасть можливість внести зміни до договорів з інвесторами в частині зміни термінів будівництва, укладання нових договорів з кандидатами на отримання житла та відновлення фінансування будівництва у поточному році. Обсяг фінансування з міського бюджету передбаченого на 2023 рік складає 10,35 млн грн.

На завершення члени Координаційної ради погодили перенесення терміну введення в експлуатацію 9-поверхового 72-квартирного житлового будинку в мкрн. Північному в м. Миколаєві, корпус 27-б, ІI черга на 4 квартал 2024 року.