Відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у Миколаївській області

    18 квітня 2018 року відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у Миколаївській області під головуванням заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації В.В. Гайдаржи, за участю в.о. директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла В.М. Федорончука, голів районних державних адміністрацій Миколаївської області, голів міст обласного значення, керівників структурних підрозділів Миколаївської ОДА та голів постійних комісій облради.

    З доповіддю виступив в.о. директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла В. М. Федорончук, який доповів про стан реалізації Комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом у Миколаївській області на 2013-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 21.12.2012 №15 та Комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом у Миколаївській області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 21.12.2017 № 23.

    На засіданні було зазначено про передбачення у бюджеті Миколаївської області на 2018 р. коштів на пільгове довготермінове кредитування молоді у розмірі 3 174 000 грн (2 600 000 грн загальний фонд та 574 000 грн спеціальний фонд).

    Члени Координаційної ради розглянули перелік молодих сімей та одиноких молодих громадян, які зареєстровані в Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла по Миколаївській області у загальній кількості 91.

    Валентин Гайдаржи звернув увагу керівників районів, міст обласного значення, що особливу увагу необхідно приділити пільговим категоріям громадян, молодим спеціалістам, учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам.

    По завершенню засідання В. Гайдаржи доручив головам районів, ОТГ та міст обласного значення активізувати роботу щодо розробки та прийняття відповідних місцевих програм з виділенням відповідного фінансування та популяризації житлових програм серед населення.