Відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в Миколаєві

21 липня 2023 року відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в місті Миколаєві. Головував заступник міського голови – керівник Координаційної ради Юрій Андрієнко.

Участь у роботі Координаційної ради взяли начальник відділення Держмолодьжитла «Миколаївське регіональне управління» Василь Федорончук, члени Координаційної ради – депутати Миколаївської міської ради, керівники адміністрацій районів Миколаєва і структурних підрозділів Миколаївської міської ради.

Юрій Андрієнко зазначив, що засідання Координаційної ради проводиться відповідно до рішення виконкому міськради від 26.07.2002 № 677 «Про створення Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у м. Миколаєві» (зі змінами).

Заступник міського голови наголосив, що будівництво житла в Миколаєві 2022 року не здійснювалося як за рахунок коштів, передбачених в міському бюджеті для реалізації державних житлових програм, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №584 і Програми забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Миколаєва житлом на період з 2018 по 2023 роки, затвердженої рішенням міської ради від 21.12.2017 № 32/7 (із змінами та доповненнями), так і з залученням коштів населення.

Причина – повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України і віднесення Миколаївської міської територіальної громади до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або які тимчасово окуповані російською федерацією.

Начальник відділення Держмолодьжитла «Миколаївське регіональне управління» Василь Федорончук відзвітував про роботу з реалізації державних і регіональних житлових програм у 2022 році та плани на 2023 рік.

На 2023 рік із міського бюджету передбачено 10 359 500,0 грн. (спецфонд), що дасть можливість забезпечити житлом 6-7 молодих сімей.

Кошти кредиту будуть спрямовані на відновлення будівництва 72-квартирного житлового будинку «Забудова мікрорайону «Північний» Центрального району м. Миколаєва. Багатоповерховий житловий будинок, корпус 27б – II черга», включеного до переліку об’єктів міської програми забезпечення молоді житлом.

Члени Координаційної ради затвердили Переліки кандидатів Миколаївського відділення Держмолодьжитла на отримання пільгового довготермінового кредиту за рахунок коштів місцевого бюджету по місту Миколаєву на 2023 рік.