Збільшено статутний капітал Держмолодьжитла

Наказом Міністерства розвитку громад та територій України №75 від 30 березня 2021 року затверджено в новій редакції Статут Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Цим же наказом збільшено статутний капітал Держмолодьжитла на суму 25,070 млн грн за рахунок коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Таким чином, статутний капітал Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву на даний час становить 413,425 млн грн.

Нагадаємо, статутний капітал Держмолодьжитла використовується на забезпечення його статутної діяльності.

За рахунок цих коштів надаються довгострокові пільгові кредити для будівництва і придбання житла молодим сім'ям і одиноким молодим громадянам. Порядок їх надання врегульований постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 р. №488 і відповідним Положенням.

Відсоткова ставка за користування таким кредитом дорівнює розміру облікової ставки Національного банку України, що діє на момент ухвалення рішення про надання кредиту.

Із 05.03.2021 р. ця ставка складає 6,5% на рік, що є найбільш низьким рівнем відсотків за житловим кредитом в Україні.

Про умови отримання кредиту зі статутного капіталу Держмолодьжитла дізнавайтеся в розділі Житлові програми - Кредит з статутного капіталу.