Дія місцевих житлових програм продовжена до 2026 року

Відділення Держмолодьжитла "Миколаївське регіональне управління" у співпраці з Департаментом архітектури та містобудування Миколаївської міської ради і органами місцевого самоврядування забезпечили продовження дії Програми забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян міста Миколаєва. Це дасть можливість забезпечити житлом молоді сім’ї, у складі яких – військовослужбовці, учасники бойових дій, багатодітні, молоді вчені, працівники бюджетної сфери, освіти, охорони здоров'я. Також буде можливість добудови 72-квартирного житлового будинку у мкрн. Північний м. Миколаєва.

Рішенням Миколаївської міської ради термін дії Програми продовжено до 2026 року включно.

Цього року на реалізацію програми виділено 10,4 млн грн, що дасть можливість забезпечити житлом декілька молодих сімей миколаївців власним житлом і продовжити будівництво об’єкта.

Також Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла разом з Департаментом містобудування, архітектури капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА забезпечило продовження Комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом у області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Миколаївської обласної ради від 21.12.2017.

Розпорядженням начальника обласної військової адміністрації строк дії обласної програми продовжено до 2026 року.

На 2023 рік з обласного бюджету на забезпечення житлом молоді Миколаївщини виділено 1 млн грн.