«Нам 20 років. У житлі, побудованому Миколаївським регіональним управлінням Держмолодьжитла, виросло нове покоління миколаївців.»

Сьогодні, 02 серпня 2019 року, о 13.00 годині в малій залі Миколаївської обласної адміністрації відбулися святкові збори, присвячені 20 річчю з дня заснування Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла.

Реалізація державних програм у сфері забезпечення громадян житлом, таких як «Доступне житло», «Молодіжне кредитування» тощо знаходяться у компетенції установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву". Держмолодьжитло - це державна підтримка в галузі будівництва і молодіжного кредитування.

На Миколаївщині державні програми діють з 1999 року. Цього року Миколаївському регіональному управлінню виповнюється 20 років від початку діяльності.

Багато років установу очолює директор Василь Михайлович Федорончук, який особисто і безпосередньо брав участь у його створенні, наполегливо і плідно всі ці роки працює над розвитком і вдосконаленням діяльності Миколаївського регіонального управління Держмолодьджитла.

 

Сьогодні, святкові збори розпочав заступник голови облдержадміністрації В.В. Гайдаржи, який наголосив на важливій ролі державної установи Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла для мешканців міста та області і привітав колектив РУ з професійним святом.

Голова обласної ради В.В. Москаленко щиро вітала працівників Миколаївського РУ і пообіцяла направити більше зусиль на вирішення житлових питань молодих сімей, учасників АТО, внутрішніх переселенців та інших працівників бюджетної сфери та інших категорій мешканців Миколаївської області.

У числі запрошених гостей, які привітали Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла також депутат Каражей О.М., міський голова Сєнкевич О.Ф., його заступник Андрієнко Ю.Г., начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації Димитров М.Ф. та керівники структурних підрозділів Миколаївської ОДА та Миколаївської міської ради, керівники будівельних організацій, які активно підтримують забезпечення житлом мешканців міста і області сьогодні або були причетні до діяльності регіонального управління у різні періоди.

Перший заступник голови правління Держлолодьжитла Парух І.В. та директор Одеського регіонального управління Аністратенко О.О. тепло привітали колег та побажали нових звершень працівникам Миколаївського регіонального управління.

В заключному слові директор Миколаївського регіонального управління Василь Федорончук  щиро подякував запрошеним за теплі слова і за підтримку:

«Хочу наголосити на надважливій ролі Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла для розвитку державної житлової політики. За весь період діяльності Миколаївського регіонального управління розроблено, затверджено та реалізується 5 різних житлових програм в м. Миколаєві та Миколаївській області - Програма забезпечення молоді житлом, Програма будівництва «Доступного житла», Програма забезпечення педагогічних та науково-педагогічних працівників, Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів та Програма часткової компенсації кредитів комерційних банків. Понад 1000 миколаївських сімей скористалися довготерміновими кредитами на будівництво та іншими програмами за минулі 20 років. Здається, що цифра не надто велика, але за цей час в наших новобудовах народилося і виросло ціле покоління дітей, яких насьогодні налічується близько 200. Миколаївське регіональне управління має далекоглядні плани, які передбачені Стратегією розвитку Дежмолодьжитла, необхідна тільки фінансова підтримка цих планів державним та місцевим бюджетами, оскільки, наразі, скористатися державними програмами бажають понад 650 миколаївських сімей. Всім бажаю плідної праці, невичерпної енергії, миру, щастя і процвітання на благо нашої держави!»