НОВІ КРЕДИТИ ДЛЯ УЧАСНИКІВ АТО/ООС ТА ВПО! ГОТУЄМОСЬ.

Уряд затвердив порядок надання державного пільгового кредиту на придбання житла внутрішньо переміщеними особами (ВПО) та учасниками АТО/ООС.

За повідомленням на офіційному сайті Міністерства розвитку громад та територій України (Мінрегіон):

«Сьогодні на засіданні Уряду було затверджено Порядок використання цих коштів — 100 млн грн буде спрямовано для надання кредитів ВПО та 100 млн грн для кредитування учасників АТО та/або ООС. Кредит буде надаватися на термін до 20 років, а відсоткова ставка становитиме 3% річних

Також Мінрегіон повідомив про наступні важливі риси нових правил кредитування.

До кінця бюджетного року лишається всього чотири тижні. Тому вважаємо за доцільне вже зараз звернути увагу потенційних кандидатів на наступні деталі:

• Об’єктом кредитування може бути квартира у багатоквартирному будинку або одноквартирний житловий будинок (як новобудови так і вторинний ринок), якщо житло прийнято в експлуатацію не більше ніж 25 чи реконструйовано не більше ніж 15 років тому (об’єкти, що будуються, не розглядаються).

• Одержувачі кредиту самостійно обирають житлові об’єкти.

• В день укладання кредитного договору позичальник має сплатити власний внесок не менше 6%.

• Розподіл бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями здійснює Мінрегіон пропорційно кількості зареєстрованих заяв у відповідному регіоні.

Дуже важлива інформація! Перелік осіб, що у поточному році отримають кредит, схвалюється комісією, склад якої затверджує Мінрегіон.

Ми звертаємось до усіх зацікавлених осіб за порозумінням складності поточного моменту. Одночасно з освоєнням нового механізму, у той же час (протягом грудня) ми зобов‘язані також якісно опрацювати кошти для надання держпідтримки за програмою Доступного житла та кошти для надання кредитів по обласному та міському бюджету за програмою молодіжного кредитування. Це само по собі є надмірним навантаженням на працівників. Тому закликаємо до уваги та взаєморозуміння. Ми будемо інформувати про усі важливі новини на сторінках цього сайту. У нас завжди можна отримати коротку відповідь фахівця на конкретне запитання за тел. 56 38 45.

Повністю усвідомлюючи важливість вирішення болючої проблеми для усіх і кожного із наших кандидатів зараз просимо вас:

уважніше вивчати вимоги нормативних актів,

уважніше заповнювати необхідні документи,

відповідальніше приймати необхідні рішення

дотримуватися встановлених термінів для здійснення необхідних кроків з вашого боку.

Звертаємо увагу всіх громадян, що вже зареєстровані у Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла за різними програмами, на те, що наявна зараз реєстрація ваших заяв у списках кандидатів та/або перебування в реєстрах кандидатів Миколаївського РУ не дає вам права на отримання кредитів за рахунок держбюджету «автоматично». Наголошуємо на тому, що за вищевказаним порядком буде вестися окрема реєстрація громадян (окрема черга).

Найближчим часом, після оприлюднення постанови та узгодження технологічних процесів буде оголошено про початок прийому та реєстрації заяв. Скоро на сайтах РУ з’являться нові сторінки для подання заяв та реєстрації в регіональному управлінні для отримання кредитів на придбання житла учасниками АТО/ООС та внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Про початок реєстрації буде повідомлено додатково.

Слідкуйте за новинами!