ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ЩОДО СТАРТУ ПРОЄКТУ «ЖИТЛОВІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ВПО»

11 травня 2021 року відбулася прес-конференція щодо початку реалізації проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Учасниками проєкту є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Кредитна Установа для Відбудови KfW, Франкфурт-на-Майні, Німеччина і Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Для фінансування проєкту Уряд Німеччини через KfW виділив ґрант у розмірі 25,5 млн євро. Отримувачем цих коштів є Мінреінтеграції, виконавцем проєкту – Держмолодьжитло.

Учасники прес-конференції, постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні д-р Бертрам фон Мольтке, голова відділу співпраці Посольства ФРН в Україні Тобіас Шрадер, директор Офісу KFW в Києві Курт Штрассер, заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук і голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, оприлюднили деталі проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» і умови отримання кредитів на придбання житла.

  

Зокрема, Сергій Комнатний зазначив, що прийом заяв для участі в програмі почнеться 17 травня ц.р. Для участі у програмі буде сформовано окремий реєстр громадян на базі чинних реєстрів, які ведуть регіональні управління Держмолодьжитла.

Уже включені до цих реєстрів громадяни не будуть виключені з них до моменту фактичного отримання кредиту. Реєструватися вдруге громадянам, зареєстрованим за кредитною програмою відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 р. № 980, немає потреби.

Кредити внутрішньо переміщеним особам надаватимуться на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому. 

Додатково нагадуємо, що ви маєте змогу поставити питання щодо цієї та інших програм, які адмініструє Фонд, під час щотижневої «гарячої» телефонної лінії з головою та членами правління Держмолодьжитла кожної п’ятниці з 10.00 до 12.00 за тел. (044) 363-10-80.

План дій для громадян, які мають бажання узяти участь у програмі «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб»

(ПОСИЛАННЯ НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ)