Робочий процес триває

    21 листопада 2017 року відбулася онлайн-нарада Держмолодьжитла з регіональними управліннями щодо відкритості й прозорості для суспільства реалізації Державної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла.

    Зокрема, вирішено впровадити відкриту електронну черговість учасників програми. Вона відображатиметься на сайтах регіональних управлінь Фонду, які працюють у кожній області України, повідомив голова правління установи Сергій Комнатний.

    Внесено всі необхідні для поновлення роботи програми зміни в законодавство і підзаконні акти. Зокрема, Уряд ухвалив постанову від 20 вересня 2017 р. № 708, якою змінив порядки забезпечення громадян доступним житлом і використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла (затверджені постановами Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2009 р. № 140 і від 29 лютого 2012 р. № 193). 

    Згідно з оновленим законодавством, у програмі на більш вигідних умовах можуть брати участь учасники АТО і переселенці: ці категорії отримуватимуть від держави підтримку у вигляді компенсації не 30, а 50 відсотків вартості доступного житла.

    Крім того, частково скасована вимога щодо перебування учасників програми на квартирному обліку, оновлено перелік документів для низки категорій громадян та розрахунок розміру державної підтримки.

    Більш детальна інформація за посиланням: http://www.molod-kredit.gov.ua/pres-tsentr/novyny/prohrama-dostupne-zhytlo-vidkrytist-i-prozorist-dlia-suspilstva