Відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у Миколаївській області

  

Сьогодні, 28 липня, відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у Миколаївській області під головуванням заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації О. Трайтлі, за участю заступника міського голови м. Миколаєва Ю. Андрієнка, голови постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, регулювання комунальної власності, приватизації та капітального будівництва Г. Ташлика, директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла В. Федорончука, голів районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад Миколаївської області, голів міст обласного значення, керівників структурних підрозділів Миколаївської ОДА. Засідання відбулося в онлайн режимі.

Розпочав засідання Координаційної ради заступник голови Миколаївської ОДА О.Трайтлі, який зазначив, що фінансування з обласного бюджету Комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом у Миколаївській області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 21.12.2017 № 23 (далі – Програма) здійснюється щороку. Спостерігається динаміка щодо збільшення фінансування. На кошти, що були виділені у минулому році молодим сім’ям було надано 10 кредитів на придбання житла у Миколаївській області. У поточному році фінансування передбачено як для надання кредитів, так і для надання державної підтримки.

З доповіддю виступив директор Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла В. Федорончук, який доповів про стан реалізації Програми у 2019 році та плани на 2020 рік.

На засіданні було зазначено про передбачення у бюджеті Миколаївської області на 2020 р. коштів на пільгове довготермінове кредитування молоді у розмірі 4 915 000,0 грн. та для надання державної підтримки 2 500 000,0 грн.

У зв’язку зі змінами у законодавстві в частині порядку надання державної підтримки громадянам, учасникам АТО/ООС та внутрішньо переміщеним особам найближчим часом планується внесення змін до Програми. Координаційною радою підтримано необхідність внесення змін до Програми та прийнято рішення подати проєкт змін на розгляд постійних комісій обласної ради з подальшим винесенням на розгляд сесії.

Члени Координаційної ради розглянули переліки молодих сімей та одиноких молодих громадян, які зареєстровані в Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла у загальній кількості 98.

У зв’язку очікуванням першого фінансування програми у поточному році, звертаємось до кандидатів з Миколаївської області, які зареєстровані у Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла, та пропонуємо підтвердити своє право та бажання отримати пільговий довготерміновий кредит на придбання житла. Додатково зазначаємо, що кредити будуть надаватися з урахуванням затверджених Координаційною радою переліків кандидатів.

За більш детальною інформацією звертатися безпосередньо до відділу кредитування та інших програм Миколаївського регіонального управління за адресою : м. Миколаїв, вул. Робоча 2-а, офіс 506 або за телефоном (0512) 56 38 45.