ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА В М.МИКОЛАЄВІ

1 березня 2024 року відбулося онлайн засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в місті Миколаєві. Головував заступник міського голови – керівник Координаційної ради Юрій Андрієнко.

Участь у роботі Координаційної ради взяли начальник відділення Держмолодьжитла «Миколаївське регіональне управління» Василь Федорончук, члени Координаційної ради – депутати Миколаївської міської ради, керівники адміністрацій районів Миколаєва і структурних підрозділів Миколаївської міської ради.

Юрій Андрієнко зазначив, що засідання Координаційної ради проводиться відповідно до рішення виконкому міськради від 26.07.2002 № 677 «Про створення Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у м. Миколаєві» (зі змінами).

Заступник міського голови наголосив щодо необхідності продовження будівництва 9-поверхового 72-квартирного житлового будинку в мкрн. Північний в м.Миколаєві, корпус 27-б, ІI черга, включеного до переліку об’єктів міської програми забезпечення молоді житлом. За рахунок коштів, виділених у 2023 році, вдалося надати 4 пільгових кредити молодим сім’ям.

Начальник відділення Держмолодьжитла «Миколаївське регіональне управління» Василь Федорончук розповів про продовження дії місцевих житлових програм до 2026 року включно та відзвітував про роботу з реалізації державних і регіональних житлових програм у 2023 році і плани на 2024 рік.

Так, у 2023 році на пільгове молодіжне кредитування було передбачено та фактично виділено 10,4 млн грн, що дало можливість забезпечити житлом 4 молоді сім’ї працівників бюджетної сфери. На 2024 рік із міського бюджету передбачено 9,7 млн грн. (спецфонд), що дасть можливість забезпечити житлом декілька молодих сімей.

Члени Координаційної ради затвердили Переліки кандидатів Миколаївського відділення Держмолодьжитла на отримання пільгового довготермінового кредиту за рахунок коштів місцевого бюджету по місту Миколаєву на 2024 рік.  

Просимо кандидатів, що зареєстровані у Відділенні Держмолодьжитла "Миколаївське регіональне управління" по програмі пільгового молодіжного кредитування, підтвердити своє право та бажання на отримання кредиту у 2024 році на електронну пошту відділення mk.14@molod-kredit.gov.ua