Відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в Миколаївській області

14 листопада 2023 року відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва в Миколаївській області. Головував заступник начальника обласної військової адміністрації – голова Координаційної ради Валентин Гайдаржи. 

Участь у роботі Координаційної ради взяли в.о. директора Департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку обласної військової адміністрації Світлана Григор’єва, начальник Відділення Держмолодьжитла «Миколаївське регіональне управління» Василь Федорончук, керівники структурних підрозділів адміністрації, депутати Миколаївської обласної ради, керівники об’єднаних територіальних громад Миколаївської області.

Валентин Гайдаржи зазначив, що засідання Координаційної ради проводиться у відповідності до розпорядження голови облдержадміністрації від 14.06.2013 № 182-р «Про утворення координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у Миколаївській області та затвердження Положення про цю раду» (зі змінами).

Заступник начальника ОВА наголосив, що надання пільгових кредитів відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №584 та Комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом у Миколаївській області на 2018-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 25.09.2020 № 2 (зі змінами) у 2022 році не здійснювалося. Причина – повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України і віднесення Миколаївської міської територіальної громади та багатьох громад Миколаївської області до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або які тимчасово окуповані російською федерацією.

Начальник відділення Держмолодьжитла «Миколаївське регіональне управління» Василь Федорончук відзвітував про роботу з реалізації державних і регіональних житлових програм у 2022 році та 9 місяців 2023 року.

На 2023 рік із обласного бюджету передбачено 1 016 000,0 грн. (спецфонд), що дасть можливість забезпечити житлом 2-3 молоді сім’ї.

Кошти кредиту будуть спрямовані на забезпечення житлом молодих сімей, зокрема, в першу чергу, сімей військовослужбовців. Прийнято рішення, що житло не повинне розташовуватись на території, яку включено до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або які тимчасово окуповані російською федерацією.

Члени Координаційної ради затвердили Переліки кандидатів Миколаївського відділення Держмолодьжитла на отримання пільгового довготермінового кредиту за рахунок коштів обласного бюджету по Миколаївській області на 2023 рік.